Италия е готова да стане гарант на мирно споразумение между Украйна и Русия,

...
Италия е готова да стане гарант на мирно споразумение между Украйна и Русия,
Коментари Харесай

Ще има ли мир в Украйна? Намесва се Джорджия Мелони

Италия е подготвена да стане гарант на спокойно споразумение между Украйна и Русия, съобщи министър-председателят Джорджия Мелони.

" Съществуват компликации при гарантирането на мирния развой, по тази причина споделих на (Владимир - бел. ред.) Зеленски, че Италия е подготвена да бъде поръчител на вероятно спокойно съглашение и да подкрепи този развой ", съобщи Мелони на конференцията си за края на годината, съобщи БГНЕС.
-->
Във връзка с това тя съобщи, че има намерение да посети Киев преди края на февруари, тъй като " 24 февруари може да е датата, до която може да се направи нещо в границите на открита самодейност ".

Италианският министър-председател акцентира, че не усеща съответни сигнали от страна на Русия относно спокойно съглашение.

" Но се зарадвах да чуя от Зеленски желанието да стартира самодейност в това отношение ", сподели Мелони. " Има някои затруднения: към този момент приказваме за мирна конференция, а война от подобен мащаб визира Организация на обединените нации, защото страната, която е почнала тази война, в тази ситуация е член на Съвета за сигурност.

По-рано Зеленски заяви, че по време на онлайн тирада в коридорите на срещата на върха на Г-20 е изложил своето виждане от 10 точки за стъпките за обновяване на мира в Украйна. По-рано на срещата на Г-20 Зеленски съобщи, че " Минск-3 няма да има ". Коментирайки 10-те точки на Зеленски, съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия няма да беседва с никого на основата на тази " мирна формула ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР